Informatie brillenglazen

Wij willen u graag adviseren bij het kiezen van glas en glastype. Er zijn namelijk tal van mogelijkheden.

De keus van glas en glastype wordt mede bepaald aan de hand van persoonlijke voorkeuren en criteria. Leeftijd speelt bijvoorbeeld een rol, maar ook de omstandigheden waarin de bril gebruikt gaat worden. De leesafstand (de houding bij het lezen of bij het werk) die u doorgaans gebruikt is ook van belang voor het maken van een afgewogen keuze.

Bij het ouder worden vermindert het vermogen van de lens om scherp te stellen, met name voor dichtbij zien. Als u de 40 gepasseerd bent kunt u bijvoorbeeld last krijgen met het lezen van kleine letters. Een leesbril zou dan een goede oplossing zijn. Maar als u een bril nodig heeft om op afstand èn van dichtbij het beeld te corrigeren, dan is er de mogelijkheid om brillenglazen te combineren.

Met een bifocale bril kan men op twee afstanden scherp zien; van veraf en van dichtbij. En als het wenselijk is om alle tussenafstanden scherp te zien kan een multifocale bril de oplossing zijn. Hierbij is er een geleidelijke overgang tussen de verschillende sterktes van het glas.